Du behöver
- 200 g smör
- 4 dl strösocker
- 5 st ägg
- 5 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 2 dl gräddfil
- 1 st apelsin rivet skal +2 msk pressad apelsinsaft
Glasyr:
1 dl florsocker
1 tsk vatten
Garnera med:
apelsinskivor
Ugn: 175°
Gör så här
1
Rör rumsvarmt smör och socker vitt och poröst. Vispa i äggen ett i taget.
2
Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i smeten tillsammans med gräddfil, apelsinskal och -saft.
3
Häll smeten i en smord och bröad form som rymmer 2 l. Grädda i nedre delen av ugnen i 1 timme, tills kakan är torr. Låt kakan stå i 10 minuter innan den stjälps upp. Låt svalna.
4
Glasyr: Blanda florsocker och vatten och ringla över kakan. Garnera med apelsinskivor.