Mjuk apelsinkaka

Du behöver 200 g smör 4 dl strösocker 5 st ägg 5 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 2 dl gräddfil 1 st apelsin rivet skal...

Du behöver

  • 200 g smör
  • 4 dl strösocker
  • 5 st ägg
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 dl gräddfil
  • 1 st apelsin rivet skal +2 msk pressad apelsinsaft

Glasyr:

1 dl florsocker
1 tsk vatten

Garnera med:

apelsinskivor

Ugn: 175°

Gör så här

1
Rör rumsvarmt smör och socker vitt och poröst. Vispa i äggen ett i taget.

2
Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i smeten tillsammans med gräddfil, apelsinskal och -saft.

3
Häll smeten i en smord och bröad form som rymmer 2 l. Grädda i nedre delen av ugnen i 1 timme, tills kakan är torr. Låt kakan stå i 10 minuter innan den stjälps upp. Låt svalna.

4
Glasyr: Blanda florsocker och vatten och ringla över kakan. Garnera med apelsinskivor.

Scroll to Top