Du behöver

  • 50 g jäst
  • 25 g smör eller margarin
  • 5 dl vatten
  • 1 st äggula
  • 2 tsk salt
  • 3 dl grahamsmjöl
  • vetemjöl ca 10 dl special

Garnera med:

solrosfrön sesamfrö, vallmofrö

Gör så här

1
Smula ner jästen i en skål. Klicka i rumsvarmt smör och tillsätt ljummet vatten, och rör tills jästen lösts upp.

2
Tillsätt äggula, salt, grahamsmjöl och det mesta av vetemjölet. Arbeta degen väl, gärna med maskin. Låt jäsa övertäckt i 40 minuter.

3
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 26 bitar. Rulla bitarna till bullar och ställ dem tätt på plåt med bakplåtspapper. Pensla med vat-ten och strö på frö. Låt jäsa övertäckta i 30 minuter. Grädda mitt i ugnen i 13 minuter.