Du behöver
- 50 g jäst
- 25 g smör eller margarin
- 5 dl vatten
- 1 st äggula
- 2 tsk salt
- 3 dl grahamsmjöl
- vetemjöl ca 10 dl special
Garnera med:
solrosfrön sesamfrö, vallmofrö
Gör så här
1
Smula ner jästen i en skål. Klicka i rumsvarmt smör och tillsätt ljummet vatten, och rör tills jästen lösts upp.
2
Tillsätt äggula, salt, grahamsmjöl och det mesta av vetemjölet. Arbeta degen väl, gärna med maskin. Låt jäsa övertäckt i 40 minuter.
3
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 26 bitar. Rulla bitarna till bullar och ställ dem tätt på plåt med bakplåtspapper. Pensla med vat-ten och strö på frö. Låt jäsa övertäckta i 30 minuter. Grädda mitt i ugnen i 13 minuter.