Du behöver
- 300 g lasagneplattor färska
- 2 dl prästost riven
- 2 dl parmesanost riven
Köttfärssås:
500 g köttfärs
1 msk smör eller margarin
2 st gula lökar
2 st morötter
200 g champinjoner
0.5 dl tomatpuré
2 burk krossade tomater
2 dl vatten
salt och peppar
Vit sås:
25 g smör eller margarin
0.75 dl vetemjöl
7 dl mjölk
Ugn: 200°
Gör så här
Köttfärssås: Fräs färsen smulig i en stekpanna med smör. Skala och hacka löken. Skala och tärna morötterna fint. Ansa och hacka svampen.
Tillsätt lök, morötter, svamp och tomatpuré till färsen och stek ett par minuter. Häll i krossade tomater och vatten och koka ihop i 20 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Vit sås: Smält smöret i en kastrull. Rör i mjöl och späd med mjölk. Koka upp och sjud i 5 minuter under omrörning. Smaka av med salt och peppar.
Varva köttfärssås, lasagneplattor och vit sås i en smord ugnsfast form. Avsluta med vit sås. Strö över båda ostsorterna ost och gratinera i 30 mi-nuter. När plattorna är mjuka är lasagnen klar.