Pestokryddade köttbullar

Sätt extra smak på köttbullarna med en klick pesto.

Du behöver

  • 0.5 st gul lök
  • 500 g köttfärs gärna kalvfärs
  • 1 st ägg
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 dl parmesanost riven
  • 2 msk pesto finns att köpa färdig
  • salt och peppar
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2 dl vatten
  • 1 msk kalvfond
  • 0.5 st citron rivet skal

Servera med:

spagetti
parmesanost
basilika

Gör så här

1
Skala och hacka löken fint. Blanda lök, färs, ägg, riven vitlök, parmesa-nost, pesto, salt och peppar.

2
Rulla köttbullar och stek dem i en stekpanna med smör. Ta upp köttbullarna och koka ur pannan med vatten och fond.

3
Lägg tillbaka köttbullarna i skyn och blanda i citronskal. Värm ett par minuter. Servera med spagetti, riven parmesanost och basilika.

Scroll to Top