Du behöver
- 1 st gul lök
- 500 g köttfärs
- 1 st ägg
- salt och peppar
- 1 msk smör eller margarin
- 1 dl vispgrädde
- 400 g krossade tomater
- 0.5 tsk kinesisk soja
- 2 tsk kalvfond
- 8 st körsbärstomater
- 1 dl parmesanost riven
Garnera med:
timjan
Servera med:
klyftpotatis
sallad
Ugn: 225°
Gör så här
1
Skala och hacka löken fint. Blanda lök färs, ägg, salt och peppar.
2
Smält smöret i en stekpanna som tål ugnsvärme. Platta ut färsen i stekpannan till en stor biff. Stek biffen 5 minuter per sida.
3
Ta upp biffen ur pannan och häll i grädde, tomater, soja och fond. Koka upp och smaka av med salt och peppar.
4
Lägg tillbaka biffen. Strö över halverade tomater och ost. Tillaga klart i ugnen i ca 10 minuter. Garnera med timjan och servera med klyftpotatis och sallad.