Storbiff i tomatsås

Du behöver 1 st gul lök 500 g köttfärs 1 st ägg salt och peppar 1 msk smör eller margarin 1 dl vispgrädde 400 g...

Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 500 g köttfärs
  • 1 st ägg
  • salt och peppar
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 dl vispgrädde
  • 400 g krossade tomater
  • 0.5 tsk kinesisk soja
  • 2 tsk kalvfond
  • 8 st körsbärstomater
  • 1 dl parmesanost riven

Garnera med:

timjan

Servera med:

klyftpotatis
sallad

Ugn: 225°

Gör så här

1
Skala och hacka löken fint. Blanda lök färs, ägg, salt och peppar.

2
Smält smöret i en stekpanna som tål ugnsvärme. Platta ut färsen i stekpannan till en stor biff. Stek biffen 5 minuter per sida.

3
Ta upp biffen ur pannan och häll i grädde, tomater, soja och fond. Koka upp och smaka av med salt och peppar.

4
Lägg tillbaka biffen. Strö över halverade tomater och ost. Tillaga klart i ugnen i ca 10 minuter. Garnera med timjan och servera med klyftpotatis och sallad.

Scroll to Top