Krämig fisksoppa

Du behöver 300 g fisktärningar frysta 0.5 st fänkål 2 st potatis 1 st morot 2.5 st salladslökar 2 msk rapsolja 2 msk kycklingfond 4...

Du behöver

  • 300 g fisktärningar frysta
  • 0.5 st fänkål
  • 2 st potatis
  • 1 st morot
  • 2.5 st salladslökar
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk kycklingfond
  • 4 dl vatten
  • 1 dl paprika crème fraiche smaksatt med och chili
  • 1 dl skalade räkor ca 200 g oskalad vikt
  • salt och peppar
  • färsk timjan

Garnera med:

färsk timjan eller persilja

Servera med:

bröd

Gör så här

1
Tina fisken enligt anvisningarna på förpackningen. Lägg fisken i kylen.

2
Ansa och skiva fänkålen i tunt. Skala och tärna potatisen. Skala och skiva moroten. Skiva salladslöken. Fräs fänkål, potatis och salladslök i en stekpanna med olja i 3 minuter.

3
Tillsätt fond, vatten och crème fraiche. Koka upp och sjud i 10 minuter. Lägg i fisktärningarna och låt soppan bli het.

4
Ta bort grytan från plattan och låt den stå i ca 5 minuter under lock. Tillsätt räkorna. Smaka av med salt, peppar och timjan. Garnera med timjan eller persilja. Servera med bröd.

Scroll to Top