Du behöver
- 300 g fisktärningar frysta
- 0.5 st fänkål
- 2 st potatis
- 1 st morot
- 2.5 st salladslökar
- 2 msk rapsolja
- 2 msk kycklingfond
- 4 dl vatten
- 1 dl paprika crème fraiche smaksatt med och chili
- 1 dl skalade räkor ca 200 g oskalad vikt
- salt och peppar
- färsk timjan
Garnera med:
färsk timjan eller persilja
Servera med:
bröd
Gör så här
1
Tina fisken enligt anvisningarna på förpackningen. Lägg fisken i kylen.
2
Ansa och skiva fänkålen i tunt. Skala och tärna potatisen. Skala och skiva moroten. Skiva salladslöken. Fräs fänkål, potatis och salladslök i en stekpanna med olja i 3 minuter.
3
Tillsätt fond, vatten och crème fraiche. Koka upp och sjud i 10 minuter. Lägg i fisktärningarna och låt soppan bli het.
4
Ta bort grytan från plattan och låt den stå i ca 5 minuter under lock. Tillsätt räkorna. Smaka av med salt, peppar och timjan. Garnera med timjan eller persilja. Servera med bröd.