Köttfärspizza med vitkål- och apelsinsallad

Du behöver 0.5 pkt pizzamix 250 g 150 g nötfärs 1 msk smör eller margarin salt + peppar, pizzakrydda 0.5 dl chilisås 2 dl riven...

Du behöver

  • 0.5 pkt pizzamix 250 g
  • 150 g nötfärs
  • 1 msk smör eller margarin
  • salt + peppar, pizzakrydda
  • 0.5 dl chilisås
  • 2 dl riven ost
  • 0.5 st rödlök
  • 1 st röd paprika

Vitkåls- och apelsinsallad:

250 g vitkål
1 st apelsin
1 msk vitvinsvinäger
1.5 msk olivolja

Ugn: 250°

Gör så här

1
Blanda ihop pizzadegen enligt anvisningarna förpackningen. Kavla ut degen till två små pizzor eller en stor.

2
Fräs färsen smulig i en stekpanna med smör. Krydda med salt, peppar och pizzakrydda.

3
Bred chilisås på bottnarna och strö på ost. Lägg på köttfärsen.

4
Skala och skiva löken. Dela, kärna ur och strimla paprikan. Strö lök och paprika över pizzorna/pizzan. Grädda mitt i ugnen i 10-15 minuter.

5
Vitkåls- och apelsinsallad: Strimla vitkålen. Skala och skär apelsinen i bitar. Blanda vitkål, apelsin, vinäger och olja.

Scroll to Top