Du behöver
- 250 g morötter
- 0.5 st gul lök
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 msk smör eller margarin
- 5 dl vatten
- 1 st grönsaksbuljongtärning
- 0.5 dl grädde
- 1 msk pressad citronsaft
- salt och peppar
Toast:
2 st brödskivor
1 msk senap
2 skiva skinka
1 dl riven ost
Ugn: 225°
Gör så här
1
Skala och tärna morötterna. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs allt i en gryta med smör, utan att det får färg.
2
Späd med vatten och lägg i buljongtärningen, och koka i 10 minuter. Mixa soppan slät. Tillsätt grädde och koka upp. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Späd med vatten om soppan är för tjock.
3
Toast: Bred senap på brödskivorna och lägg på skinka och ost. Gratinera i ugnen i ca 5 minuter. Dela på diagonalen och servera till soppan.