Morotssoppa med skinktoast

Du behöver 250 g morötter 0.5 st gul lök 1 st vitlöksklyfta 1 msk smör eller margarin 5 dl vatten 1 st grönsaksbuljongtärning 0.5 dl...

Du behöver

  • 250 g morötter
  • 0.5 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 msk smör eller margarin
  • 5 dl vatten
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 0.5 dl grädde
  • 1 msk pressad citronsaft
  • salt och peppar

Toast:

2 st brödskivor
1 msk senap
2 skiva skinka
1 dl riven ost

Ugn: 225°

Gör så här

1
Skala och tärna morötterna. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs allt i en gryta med smör, utan att det får färg.

2
Späd med vatten och lägg i buljongtärningen, och koka i 10 minuter. Mixa soppan slät. Tillsätt grädde och koka upp. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Späd med vatten om soppan är för tjock.

3
Toast: Bred senap på brödskivorna och lägg på skinka och ost. Gratinera i ugnen i ca 5 minuter. Dela på diagonalen och servera till soppan.

Scroll to Top