Apelsin- och fikonpajer

Vackra pajer med smak av apelsin, fikon och mandel.

Du behöver

20 stycken:

4 dl vetemjöl
175 g smör eller margarin
3 msk vatten

Fyllning:

100 g mandelmassa
2 st fikon färska
0.5 st apelsin rivet skal
1.5 dl vispgrädde
3 st ägg
1.5 dl florsocker

Pensling:

ägg
strösocker

Ugn: 225°

Gör så här

1
Hacka ihop mjöl och smör till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg.

2
Ta undan 1/5 av degen. Kavla ut resten av degen och ta ut rundlar lite större än portionspajformarna, det går utmärkt med engångsaluminium-formar. Tryck ut degen i formarna.

3
Fyllning: Riv mandelmassan och fördela i formarna. Skär fikonen i tunna klyftor och lägg i formarna. Vispa samman apelsinskal och -saft, grädde, ägg och florsocker och fördela i formarna.

4
Kavla ut resten av degen och ta ut stjärnor med mått. Lägg stjärnorna i formarna och pensla dem med uppvispat ägg och strö över socker. Grädda i 15–20 minuter.

Scroll to Top