Du behöver
- 1 st gul lök
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 msk tomatpuré
- 1 msk olivolja
- 500 g passerade tomater
- 2 dl vatten
- 1 st grönsaksbuljongtärning
- 1 dl vispgrädde
- salt peppar
- timjan
- socker
Fetaostopp:
150 g fetaost
0.5 dl crème fraîche
Gör så här
1
Skala och hacka lök och vitlök. Fräs lök, vitlök och tomatpuré i en gryta med olja, utan att det får färg.
2
Tillsätt tomater, vatten och buljongtärning och koka i 10 minuter. Mixa soppan slät.
3
Tillsätt grädde och koka upp. Smaka av med salt, peppar, timjan och socker.
4
Fetaosttopp: Mixa fetaost och crème fraiche till en slät kräm. Smaka av med salt och peppar. Servera soppan i små glas och toppa med fetaostkräm.