Pepparkakssticks

Fina på glöggbrickan.

Du behöver

  • 150 g smör
  • 2.5 dl strösocker
  • 0.5 dl ljus sirap
  • 1.5 tsk malen ingefära
  • 1 msk kanel
  • 1 tsk kryddnejlika mald
  • 1 tsk kardemumma malen
  • 1.5 tsk bikarbonat
  • 1 dl vatten
  • 7 dl vetemjöl

Pensling:

ägg
pärlsocker

Ugn: 200°

Gör så här

1
Rör rumsvarmt smör, socker och sirap till en smet, gärna med elvisp. Blanda i kryddorna och bikarbonat.

2
Rör i vattnet och arbeta till sist in mjölet. Låt degen vila i kylen i 1 dygn. Ta ut degen 1 timme innan den ska kavlas ut.

3
Kavla ut degen i omgångar till en platta och sporra ut pinnar som är 1 1/2 cm breda och 15 cm långa.

4
Lägg pinnarna på en plåt med bakplåtspapper. Pensla dem med upp-vispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda i ca 5 minuter.

Scroll to Top