Du behöver
- 150 g smör
- 2.5 dl strösocker
- 0.5 dl ljus sirap
- 1.5 tsk malen ingefära
- 1 msk kanel
- 1 tsk kryddnejlika mald
- 1 tsk kardemumma malen
- 1.5 tsk bikarbonat
- 1 dl vatten
- 7 dl vetemjöl
Pensling:
ägg
pärlsocker
Ugn: 200°
Gör så här
1
Rör rumsvarmt smör, socker och sirap till en smet, gärna med elvisp. Blanda i kryddorna och bikarbonat.
2
Rör i vattnet och arbeta till sist in mjölet. Låt degen vila i kylen i 1 dygn. Ta ut degen 1 timme innan den ska kavlas ut.
3
Kavla ut degen i omgångar till en platta och sporra ut pinnar som är 1 1/2 cm breda och 15 cm långa.
4
Lägg pinnarna på en plåt med bakplåtspapper. Pensla dem med upp-vispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda i ca 5 minuter.