Du behöver
- 3 st vitlöksklyftor
- 1 st chilipeppar röd spansk
- 200 g oliver svarta, urkärnade
- 1 st knippe bladpersilja
- 6 st sardellfiléer i olja
- 3 msk olivolja
- 1 st burk körsbärstomater
- 2 msk kapris
- salt, svartpeppar
- 300 g pasta gärna bucatini
Servera med:
parmesanost riven
Gör så här
1
Skala och hacka vitlöksklyftorna. Dela, skrapa ur kärnorna och finhacka chilipepparn. Grovhacka oliverna. Finhacka persiljestjälkarna och bladen för sig.
2
Fräs sardeller, vitlök, chili och persiljestjälkarna med olivoljan i en gryta, ca 3 minuter. Tillsätt tomater, oliver och kapris. Låt sjuda under lock, ca 20 minuter. Rör om då och då. Smaka av med salt och svartpeppar.
3
Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen. Låt pastan rinna av i ett durkslag. Lägg tillbaka pastan i grytan och vänd ner såsen. Lägg upp och strö över hackad persilja. Servera med riven parmesanost.