Bucatini alla puttanesca

Förförisk pasta "på gatflickans vis" med tomater, sardeller, oliver och kapris!

Du behöver

  • 3 st vitlöksklyftor
  • 1 st chilipeppar röd spansk
  • 200 g oliver svarta, urkärnade
  • 1 st knippe bladpersilja
  • 6 st sardellfiléer i olja
  • 3 msk olivolja
  • 1 st burk körsbärstomater
  • 2 msk kapris
  • salt, svartpeppar
  • 300 g pasta gärna bucatini

Servera med:

parmesanost riven

Gör så här

1
Skala och hacka vitlöksklyftorna. Dela, skrapa ur kärnorna och finhacka chilipepparn. Grovhacka oliverna. Finhacka persiljestjälkarna och bladen för sig.

2
Fräs sardeller, vitlök, chili och persiljestjälkarna med olivoljan i en gryta, ca 3 minuter. Tillsätt tomater, oliver och kapris. Låt sjuda under lock, ca 20 minuter. Rör om då och då. Smaka av med salt och svartpeppar.

3
Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen. Låt pastan rinna av i ett durkslag. Lägg tillbaka pastan i grytan och vänd ner såsen. Lägg upp och strö över hackad persilja. Servera med riven parmesanost.

Scroll to Top