Fisk- och räksoppa

Du behöver 2 st morötter 0.5 st purjolök 1 st vitlöksklyfta 1 msk olivolja 0.5 tsk dillfrö 0.5 dl vitt vin eller vatten 2 dl...

Du behöver

  • 2 st morötter
  • 0.5 st purjolök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tsk dillfrö
  • 0.5 dl vitt vin eller vatten
  • 2 dl krossade tomater
  • 4 dl vatten
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 400 g sej
  • salt och peppar
  • 1 dl skalade räkor ca 250 g räkor oskalad vikt
  • timjan eller dill

Gör så här

1
Skala och skiva morötterna. Ansa och skiva purjolöken. Skala och riv vitlöken. Fräs morötter, purjolök och vitlök i en gryta med olja, i ca 3 minuter. Tillsätt dillfrön, vin, krossade tomater, vatten och buljongtärning och låt koka i ca 5 minuter.

2
Skär fisken i bitar och lägg ner i grytan. Ta grytan från värmen och låt den stå med locket på i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Vid servering toppa soppan med räkor och timjan eller dill.

Scroll to Top