Grillat päron med chèvrekräm och parmachips

Du behöver Parmachips: 120 g parmaskinka lufttorkad skinka Chèvrekräm: 100 g chèvre getost 1.5 dl turkisk yoghurt 1 msk flytande honung gärna akaciahonung salt och...

Du behöver

Parmachips:

120 g parmaskinka lufttorkad skinka

Chèvrekräm:

100 g chèvre getost
1.5 dl turkisk yoghurt
1 msk flytande honung gärna akaciahonung
salt och peppar

Grillat päron:

3 st päron mogna
2 msk smält smör
svartpeppar

Dressing:

2 msk flytande honung gärna akaciahonung
1 msk pressad citronsaft

Servera med:

mâchesallad
valnötter eventuellt

Ugn; 150º

Gör så här

1
Parmachips: Lägg skinkan på en plåt med bakplåtspapper och tillaga mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna på galler.

2
Chèvrekräm: Ta bort kanten på osten. Mosa osten och blanda med yoghurt. Smaksätt med honung, salt och peppar.

3
Grillat päron: Skala och, dela päronen och kärna ur dem med ett kuljärn eller med en tesked. Pensla päronen med smör och grilla dem med snittytan ner i en grillpanna på medelvärme i ca 5 minuter. Vrid några tag med svartpepparkvarnen över päronen.

4
Fördela sallad på tallrikar och lägg på päronen. Lägg en klick chèvre-kräm på varje päronhalva och toppa med ett parmachips. Bryt sönder ett chips och strö runt om.

5
Dressing: Blanda honung och citronsaft, och ringla över. Lägg eventu-ellt krossade valnötskärnor runt om.

Scroll to Top