Saffranspasta med hasselnötter

Den här krämiga vinterpastan är verkligen enkel att röra ihop mitt i allt julstök.

Du behöver

  • 2 st vitlöksklyftor
  • 0.25 g saffran 1/2 paket
  • smör
  • 200 g bladspenat färsk
  • 3 dl vispgrädde
  • flingsalt, nymald peppar
  • 400 g pasta t ex penne
  • 1 dl hasselnötter grovhackade
  • 2 dl cheddarost grovriven

Gör så här

1
Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och saffran sakta i en stekpanna med smör. Blanda i spenaten och fräs tills den sjunker ihop.

2
Häll på grädden och koka ihop i några minuter. Salta och peppra.

3
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen och låt rinna av. Blanda den nykokta pastan med sås, nötter och ost.

Scroll to Top