Vegetariska biffar

Du behöver 1 dl matkorn 0.5 dl quinoa röd 1 st grönsaksbuljongtärning 1 st ägg 1 msk ströbröd 1 msk crème fraîche 0.5 st gul...

Du behöver

  • 1 dl matkorn
  • 0.5 dl quinoa röd
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 1 st ägg
  • 1 msk ströbröd
  • 1 msk crème fraîche
  • 0.5 st gul lök
  • 0.5 st morot
  • 1 st vitlöksklyfta
  • salt och peppar
  • 1 msk olja
  • 1 dl crème fraîche
  • 75 g fetaost

Servera med:

potatis rostad

Gör så här

1
Koka matkorn och quinoa i vatten och buljongtärning enligt anvisning-arna på förpackningen. Häll av vattnet och låt matkorn och quinoa svalna något.

2
Blanda ägg, ströbröd och crème fraiche och låt det svälla i 5 minuter.

3
Skala och hacka löken fint. Skala och riv moroten. Blanda ner lök och morot i smeten och pressa i vitlöken. Rör i matkorn och quinoa. Smaka av med salt och peppar.

4
Klicka ut smeten i het stekpanna med olja och stek biffarna ett par mi-nuter per sida.

5
Rör ihop crème fraiche och smulad fetaost. Smaka av med salt och peppar. Servera till biffarna tillsammans med rostad potatis.

Scroll to Top