Du behöver
- 1 dl matkorn
- 0.5 dl quinoa röd
- 1 st grönsaksbuljongtärning
- 1 st ägg
- 1 msk ströbröd
- 1 msk crème fraîche
- 0.5 st gul lök
- 0.5 st morot
- 1 st vitlöksklyfta
- salt och peppar
- 1 msk olja
- 1 dl crème fraîche
- 75 g fetaost
Servera med:
potatis rostad
Gör så här
1
Koka matkorn och quinoa i vatten och buljongtärning enligt anvisning-arna på förpackningen. Häll av vattnet och låt matkorn och quinoa svalna något.
2
Blanda ägg, ströbröd och crème fraiche och låt det svälla i 5 minuter.
3
Skala och hacka löken fint. Skala och riv moroten. Blanda ner lök och morot i smeten och pressa i vitlöken. Rör i matkorn och quinoa. Smaka av med salt och peppar.
4
Klicka ut smeten i het stekpanna med olja och stek biffarna ett par mi-nuter per sida.
5
Rör ihop crème fraiche och smulad fetaost. Smaka av med salt och peppar. Servera till biffarna tillsammans med rostad potatis.