Du behöver
- 4 dl vetemjöl
- 1 dl strösocker
- 125 g smör eller margarin
- 1 st ägg
Fyllning:
2 st clementin rivet skal
1 dl clementinsaft 2
3 st äggulor
1.5 dl strösocker
125 g smör
Maräng:
3 st äggvitor
2 dl strösocker
Ugn: 225°/250° grill
Gör så här
1
Hacka ihop mjöl, socker och smör till en smulig massa. Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop till en deg.
2
Kavla eller tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant som är 24 cm i diameter. Nagga och låt stå kallt i 30 minuter. Grädda i 12 minuter.
3
Fyllning: Tvätta clementinerna väl och riv skalet. Blanda clementinskal, clementinsaft, äggulor och socker. Smält smöret i en kastrull och rör i ägg- och clementinsaftblandningen. Värm under omrörning tills krämen tjocknar. Låt svalna och häll i pajskalet.
4
Maräng: Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret lite i taget under vispning och vispa till en maräng. Spritsa eller klicka ut marängen på pajen. Gratinera på 250° under grillelementet, ett par minuter, tills marängen fått lite färg.