Minipajer med lax och rucola

Du behöver Pajdeg: 2 dl vetemjöl fullkorn 100 g smör 1 msk crème fraîche Fyllning: 50 g rucolasallad 100 g lax rökt 2 st stora...

Du behöver

Pajdeg:

2 dl vetemjöl fullkorn
100 g smör
1 msk crème fraîche

Fyllning:

50 g rucolasallad
100 g lax rökt
2 st stora ägg
1 tsk majsstärkelse
1 dl crème fraîche
1.5 dl ost riven lagrad
salt och peppar

Garnera med:

mâchesallad

Ugn: 200°

Gör så här

1
Pajdeg: Mixa mjöl, smör och crème fraiche till en deg. Dela degen i 15 bitar och tryck ut i mazarinformar. Låt stå i kylen.

2
Fyllning: Förväll rucolan genom att lägga den i en sil och hälla över ko-kande vatten. Kyl med kallt vatten och krama ur vätskan. Mixa rucola, lax, ägg, majsstärkelse, crème fraiche, ost, salt och peppar. Fyll pajformarna upp till ¾ med fyllningen.

3
Grädda pajerna mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna. Ta pajerna ur formarna och garnera med mâchesallad.

Scroll to Top