Smördegspuff med körsbärstomater

Litet gott tilltugg när man samlas runt champagnen.

Du behöver

  • 3 st schalottenlökar
  • 2 msk smör
  • 250 g plommontomater
  • 1 tsk rörsocker
  • salt och peppar
  • 1 st rulle kyld smördeg 250 g

Servera med:

parmaskinka
parmesanost
timjan

Ugn: 225°

Gör så här

1
Skala, dela och skiva löken och fräs lätt i en stekpanna med smör. Dela tomaterna på mitten och lägg i pannan tillsammans med socker, salt och peppar och fräs i 5 minuter. Låt kallna.

2
Rulla ut smördegen och ta ut 20 rundlar med ett mått. Lägg rundlarna på plåt med bakplåtspapper och nagga med en gaffel.

3
Fördela tomat- och lökröran på rundlarna och grädda i 15 minuter. Ser-vera med skinka, hyvlad parmesan och timjan.

Scroll to Top