Tiramisù med mango och apelsin

Vi piggar upp vår tiramisù och fyller den med c-vitamin i form av mango och apelsin. Välbehövligt så här i vintertider!

Du behöver

  • 250 g mangotärningar frysta, tinade
  • 4 st savoiardikex 4-6 stycken

Apelsinlag:

1 st apelsin zestat skal och pressad saft
1 dl strösocker

Mascarponekräm:

2 dl vispgrädde
125 g mascarpone italiensk färskost
1 st apelsin rivet skal och pressad saft
3 msk strösocker
4 msk apelsinlag se ovan, eller apelsinlikör

Chokladkräm:

75 g mörk choklad
0.5 dl vispgrädde
1 msk smör

Garnera med:

kakao siktad
apelsinskal zestat
citronmeliss

Gör så här


Kommentar:
… är tunna strimlor av det yttersta skalet på apelsin, citron och lime, och det görs lättast med ett ciselerings- eller zestjärn.

Scroll to Top