Lantpaté med fikon och vingelé

Färska fikon och valnötter är typiska vinteringredienser som passar utmärkt att servera till en skiva lantpaté. Som kronan på verket toppas det hela med hemgjord vingelé.

Du behöver

  • 4 skiva lantpaté ca 300 g
  • mâchesallad
  • 2 msk nötolja
  • 2 msk crèma di balsamico
  • flingsalt
  • nymald peppar
  • 50 g valnötter
  • 4 st fikon färska

Gelé:

1.5 st gelatinblad
1 dl vin sött vitt

Gör så här

1
Gelé: Blötlägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i 5 minuter. Värm 1/2 dl av vinet. Ta kastrullen från värmen och lägg i gelatinet och rör om. Tillsätt resten av vinet och häll upp i en djup tallrik. Låt stelna i kylen.

2
Fördela sallad på 4 tallrikar. Ringla över olja och crèma di balsamico. Salta och peppra. Lägg på paté, delade nötter och klyftade fikon. Skär gelén i små bitar och “droppa” över patén.

Scroll to Top