Fisksoppa

Du behöver 50 g champinjoner 10 cm purjolök 0.5 st paprika gul 0.5 st röd paprika 100 g broccoli 1 msk olivolja 5 dl vatten...

Du behöver

  • 50 g champinjoner
  • 10 cm purjolök
  • 0.5 st paprika gul
  • 0.5 st röd paprika
  • 100 g broccoli
  • 1 msk olivolja
  • 5 dl vatten
  • 1 st fiskbuljongtärning
  • 1 dl vispgrädde
  • 200 g laxfilé
  • salt och peppar
  • 2 msk hackad dill

Servera med:

bröd

Gör så här

1
Ansa och skiva svampen och purjolöken. Tärna paprikan. Dela broccolin i mindre buketter. Fräs allt i en gryta med olja.

2
Tillsätt vatten, buljongtärning och grädde och koka i 10 minuter.

3
Dela fisken i bitar och lägg ner i soppan och koka tills fisken är klar, ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Strö över dill och servera med bröd.

Scroll to Top