Köttfärsgulasch

Du behöver 0.5 st gul lök 1 st vitlöksklyfta 3 st potatis 250 g köttfärs 1 msk olja 3 dl vatten 1 msk kalvfond 250...

Du behöver

  • 0.5 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 3 st potatis
  • 250 g köttfärs
  • 1 msk olja
  • 3 dl vatten
  • 1 msk kalvfond
  • 250 g krossade tomater
  • 1 st lagerblad
  • salt och peppar
  • 0.5 tsk paprikapulver
  • 0.5 st röd paprika
  • 200 g kidneybönor kokta

Servera med:

gräddfil

Gör så här

1
Skala och hacka lök och vitlök. Skala och tärna potatisen. Fräs färs, lök och vitlök i en gryta med olja.

2
Tillsätt potatis, vatten, fond, krossade tomater, lagerblad, salt, peppar och paprikapulver och koka i 10 minuter.

3
Kärna ur och tärna paprikan. Rör ner tillsammans med bönorna och låt allt bli varmt. Servera med en klick gräddfil.

Scroll to Top