Du behöver
- 0.5 st gul lök
- 1 st vitlöksklyfta
- 3 st potatis
- 250 g köttfärs
- 1 msk olja
- 3 dl vatten
- 1 msk kalvfond
- 250 g krossade tomater
- 1 st lagerblad
- salt och peppar
- 0.5 tsk paprikapulver
- 0.5 st röd paprika
- 200 g kidneybönor kokta
Servera med:
gräddfil
Gör så här
1
Skala och hacka lök och vitlök. Skala och tärna potatisen. Fräs färs, lök och vitlök i en gryta med olja.
2
Tillsätt potatis, vatten, fond, krossade tomater, lagerblad, salt, peppar och paprikapulver och koka i 10 minuter.
3
Kärna ur och tärna paprikan. Rör ner tillsammans med bönorna och låt allt bli varmt. Servera med en klick gräddfil.