Du behöver
- 2 l vatten
- 2 st gula lökar
- rimmat fläsklägg med ben, 1,5 kg
- 5 st kryddpepparkorn
- 1 st lagerblad
- 1 tsk torkad timjan
Rotmos:
1 kg kålrot
2 st morötter
6 st potatis
2 msk smör
1.5 dl buljong från kokning av läggen
salt och peppar
Gör så här
1
Koka upp vatten i en gryta. Skala och klyfta löken. Lägg ner läggen, lök, kryddpeppar, lagerblad och timjan i grytan, och koka upp. Sjud under lock i ca 1 1/2 timme. Ta bort svålen och skär köttet i bitar eller skivor. Häll över lite kokspad.
2
Rotmos: Skala och tärna kålrot, morötter och potatis, och koka i lättsaltat vatten i ca 20 minuter. Häll av vattnet och mosa med potatisstöt. Tillsätt smör och späd med kokspad från köttet till lagom konsistens. Smaka av med salt och peppar.