Kokt fläsklägg med rotmos

Du behöver 2 l vatten 2 st gula lökar rimmat fläsklägg med ben, 1,5 kg 5 st kryddpepparkorn 1 st lagerblad 1 tsk torkad timjan...

Du behöver

  • 2 l vatten
  • 2 st gula lökar
  • rimmat fläsklägg med ben, 1,5 kg
  • 5 st kryddpepparkorn
  • 1 st lagerblad
  • 1 tsk torkad timjan

Rotmos:

1 kg kålrot
2 st morötter
6 st potatis
2 msk smör
1.5 dl buljong från kokning av läggen
salt och peppar

Gör så här

1
Koka upp vatten i en gryta. Skala och klyfta löken. Lägg ner läggen, lök, kryddpeppar, lagerblad och timjan i grytan, och koka upp. Sjud under lock i ca 1 1/2 timme. Ta bort svålen och skär köttet i bitar eller skivor. Häll över lite kokspad.

2
Rotmos: Skala och tärna kålrot, morötter och potatis, och koka i lättsaltat vatten i ca 20 minuter. Häll av vattnet och mosa med potatisstöt. Tillsätt smör och späd med kokspad från köttet till lagom konsistens. Smaka av med salt och peppar.

Scroll to Top