Grekiska färsbiffar med tzatziki

Du behöver 500 g köttfärs gärna lammfärs 1 st citron rivet skal 2 msk hackad persilja 1 st vitlöksklyfta salt peppar 100 g fetaost smör...

Du behöver

  • 500 g köttfärs gärna lammfärs
  • 1 st citron rivet skal
  • 2 msk hackad persilja
  • 1 st vitlöksklyfta
  • salt peppar
  • 100 g fetaost
  • smör eller margarin till stekning

Tzatziki:

0.5 st gurka
2 dl grekisk yoghurt
1 st vitlöksklyfta
salt peppar
1 msk olivolja

Servera med:

klyftpotatis
sallad oliver och rödlök

Gör så här

1
Blanda färs, citronskal, persilja, pressad vitlök, salt och peppar. Skär osten i små bitar och blanda med färsen. Forma färsen till 6–8 biffar och stek dem i en stekpanna med smör, ca 5 minuter per sida, tills de är klara.

2
Tzatziki: Skölj och riv gurkan, och krama ur vätskan. Blanda gurka, yoghurt, pressad vitlök, salt och peppar.

3
Servera med klyftpotatis, och en sallad med tomater, oliver och rödlök.

Scroll to Top