Italienska färsbiffar

Du behöver 400 g kalvfärs 2 msk tomatpuré 4 skiva parmaskinka 125 g mozzarella salt och peppar 1 tsk oregano smör eller margarin till stekning...

Du behöver

  • 400 g kalvfärs
  • 2 msk tomatpuré
  • 4 skiva parmaskinka
  • 125 g mozzarella
  • salt och peppar
  • 1 tsk oregano
  • smör eller margarin till stekning
  • 1 dl matlagningsvin vitt
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk kalvfond

Servera med:

4 st pasta port. kokt
tomater
oliver
rucola

Gör så här

1
Dela färsen i fyra bitar och platta ut varje bit. Bred på tomatpuré. Lägg på en skinkskiva samt en bit mozzarella. Blir det mozzarella över, kan den smälta ner i såsen.

2
Krydda biffarna med salt, peppar och oregano. Vik ihop till en biff med fyllningen gömd i mitten.

3
Stek biffarna i en i stekpanna med smör, ca 5 minuter per sida, tills de är genomstekta. Häll i vin, grädde och fond, och koka upp.

4
Smula ner överbliven mozzarella i såsen. Servera biffarna med kokt pasta, tomater och oliver. Toppa med rucola.

Scroll to Top