Du behöver
- 400 g kalvfärs
- 2 msk tomatpuré
- 4 skiva parmaskinka
- 125 g mozzarella
- salt och peppar
- 1 tsk oregano
- smör eller margarin till stekning
- 1 dl matlagningsvin vitt
- 1 dl vispgrädde
- 1 msk kalvfond
Servera med:
4 st pasta port. kokt
tomater
oliver
rucola
Gör så här
1
Dela färsen i fyra bitar och platta ut varje bit. Bred på tomatpuré. Lägg på en skinkskiva samt en bit mozzarella. Blir det mozzarella över, kan den smälta ner i såsen.
2
Krydda biffarna med salt, peppar och oregano. Vik ihop till en biff med fyllningen gömd i mitten.
3
Stek biffarna i en i stekpanna med smör, ca 5 minuter per sida, tills de är genomstekta. Häll i vin, grädde och fond, och koka upp.
4
Smula ner överbliven mozzarella i såsen. Servera biffarna med kokt pasta, tomater och oliver. Toppa med rucola.