Italienska köttbullar i tomatsås

Du behöver Tomatsås: 300 g passerade tomater 1 dl vatten 0.5 st röd paprika 0.25 st purjolök salt, svartpeppar 1 msk basilika färsk, hackad Köttbullar:...

Du behöver

Tomatsås:

300 g passerade tomater
1 dl vatten
0.5 st röd paprika
0.25 st purjolök
salt, svartpeppar
1 msk basilika färsk, hackad

Köttbullar:

250 g nötfärs mager
1 msk lökpulver
0.5 dl parmesanost riven
0.5 st ägg vispat, knäck ett ägg i en skål, vispa upp och häll i hälften i färssmeten
2 msk vatten
2 tsk kalvfond
salt, svartpeppar

Servera med:

2 prt pasta kokt
blandad sallad

Gör så här

1
Tomatsås: Koka upp tomater, vatten, paprika i bitar, sköljd och skivad purjolök, salt, peppar och basilika i en gryta. Låt såsen puttra medan du gör köttbullarna.

2
Köttbullar: Blanda färs, lökpulver, parmesanost, ägg, vatten, fond, salt och peppar i en skål, och rör till en smidig smet. Forma smeten till köttbullar och lägg dem i tomatsåsen. Låt sjuda i ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera med kokt pasta och en blandad sallad.

Scroll to Top