Du behöver
- 0.5 dl ströbröd
- 2 dl mjölk
- 500 g lammfärs
- 3 msk lök riven gul
- 2 st vitlöksklyftor
- 2 tsk rosmarin torkad
- 1 st ägg
- 1.5 tsk salt
- 1 krm nymald peppar
- potatis ca 500 g
- 1 st squash
- 1 st rödlök stor
- 3 st vitlöksklyftor
- 1 st burk krossade tomater 400 g
- 3 msk olivolja
- 2 tsk rosmarin torkad
- flingsalt
- nymald peppar
- 1.5 dl kalamataoliver
- 150 g fetaost
Ugn: 225°
Gör så här
1
Blanda ströbröd och mjölk i en skål och låt ströbrödet svälla i ca 10 mi-nuter. Tillsätt färs, lök, pressad vitlök, rosmarin, ägg salt och peppar, och arbeta ihop till en smet. Forma smeten till en limpa och lägg den i en rymlig ugnsfast form.
2
Skala och tärna potatisen i bitar som är 2×2 cm. Skär squashen i mindre bitar. Klyfta löken och hacka vitlöken. Lägg grönsakerna i runt köttfärslimpan. Häll över krossade tomater och olja. Krydda med rosmarin, salt och peppar och blanda om.
3
Stek mitt i ugnen i ca 45 minuter. Rör om ett par gånger bland grönsa-kerna under tiden. Lägg på oliverna och smula över osten när 5–10 minuter av stektiden återstår.