Linsgryta

Du behöver 1.5 dl linser röda 1 st rödlök 1 msk smör eller margarin 1 st vitlöksklyfta 2 msk färsk timjan 4 dl vatten 1...

Du behöver

  • 1.5 dl linser röda
  • 1 st rödlök
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 msk färsk timjan
  • 4 dl vatten
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • salt och peppar
  • 2 st tomater
  • 75 g fetaost

Servera med:

blomkål

Gör så här

1
Skölj linserna väl. Skala och hacka löken och fräs den mjuk i en gryta med smör. Tillsätt pressad vitlök och timjan.

2
Lägg i linser, vatten och buljongtärning, och koka upp. Småkoka under lock i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.

3
Hacka tomaterna grovt och rör ner grytan. Smula över osten och servera med lättkokt blomkål.

Scroll to Top