Crêpes Suzette

Du behöver Crêpes: 1.5 dl vetemjöl 3 dl mjölk 1 dl grädde 0.5 tsk salt 1 tsk vaniljsocker 2 msk cointreau apelsinlikör 4 st ägg...

Du behöver

Crêpes:

1.5 dl vetemjöl
3 dl mjölk
1 dl grädde
0.5 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
2 msk cointreau apelsinlikör
4 st ägg
50 g smör

Apelsinsås:

50 g smör
2 dl florsocker
1 st apelsin zest
2 st apelsiner pressad saft
2 msk cointreau apelsinlikör

Flambering:

0.5 dl konjak

Servera med:

vaniljglass

Gör så här

1
Crêpes: Vispa mjöl, hälften av mjölken och grädde till en slät smet. Till-sätt resten av mjölken, salt och smaksätt med vaniljsocker och likör. Vispa ner äggen och smält smör.

2
Grädda ca 12 stycken tunna pannkakor på medelvärme. Vik ihop pannkakorna och lägg dem på ett fat och håll varmt.

3
Sås: Blanda smör, florsocker, apelsinskal, apelsinsaft och likör i en traktörpanna och sjud några minuter, till såsen blir simmig. Vänd crêpen i den varma såsen, en i taget, och låt dem bli varma.

4
Flambering: Värm konjaken försiktigt och häll den över crêpen, och tänd på. Obs! Stäng av köksfläkten och ha ett lock i närheten. Servera med vaniljglass.

Scroll to Top