Escargots

Du behöver 1 st burk konserverade sniglar 24 st snäckskal Vitlöks- och persiljesmör: 100 g smör 3 st vitlöksklyftor 0.5 dl hackad persilja salt och...

Du behöver

  • 1 st burk konserverade sniglar
  • 24 st snäckskal

Vitlöks- och persiljesmör:

100 g smör
3 st vitlöksklyftor
0.5 dl hackad persilja
salt och peppar

Servera med:

baguette

Ugn: 250°

Gör så här

1
Vitlöks- och persiljesmör: Rör samman rumsvarmt smör, pressad vitlök och persilja i en skål. Salta peppra efter smak.

2
Lägg i en liten klick vitlöks- och persiljesmör och en snigel i varje snäckskal och täck med vitlöks- och persiljesmör.

3
Ställ skalen i en långpanna med grovt salt i botten, eller lägg skalen i snigeltallrikar. Gratinera sniglarna högt upp i ugnen i 5–6 minuter, tills smöret börjar bubbla. Servera genast med skivad baguette.

Scroll to Top