Quiche Lorraine

Du behöver Pajdeg: 100 g smör 2.5 dl vetemjöl 1 krm salt 2 msk vatten Fyllning: 150 g skinka rökt 1 tsk smör 3 dl...

Du behöver

Pajdeg:

100 g smör
2.5 dl vetemjöl
1 krm salt
2 msk vatten

Fyllning:

150 g skinka rökt
1 tsk smör
3 dl emmentalerost riven

Äggstanning:

3 st ägg
2.25 dl vispgrädde
salt, svartpeppar

Ugn: 225°

Gör så här

1
Pajdeg: Hacka samman smör, mjöl och salt. Arbeta snabbt in vattnet med händerna. Eller blanda degen i en matberedare med kniven monte-rad. Tryck ut degen i en pajform som är 24 cm i diameter. Täck formen med plastfolie och låt stå i kylen i 30 minuter. Nagga och förgrädda pajskalet mitt i ugnen i 10 minuter.

2
Fyllning: Tärna skinkan och bryn dem lätt i en stekpanna med smör. Låt svalna. Lägg skinkan i pajskalet och strö över osten.

3
Äggstanning: Vispa samman ägg, grädde, salt och peppar och häll i pajformen. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter eller tills äggstanningen stannat.

Scroll to Top