Gnocchi med tomater och sardeller

Gnocchi är små pastakuddar som görs av potatis.

Du behöver

  • 500 g färsk gnocchi
  • 250 g cocktailtomater
  • 1 dl soltorkade tomater i olja
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 7 st sardellfiléer
  • olivolja
  • 1 dl vitt vin
  • 1 kruka basilika hackad
  • 1 dl bladpersilja hackad
  • flingsalt, nymald peppar
  • 2 dl parmesanost riven

Gör så här

1
Koka gnocchin enligt anvisningarna förpackningen och låt rinna av.

2
Dela eller klyfta cocktailtomaterna. Tärna de soltorkade tomaterna fint. Skala vitlöken och hacka vitlök och sardeller. Fräs allt hastigt i en stekpanna med olja.

3
Häll på vin och koka ihop ett par minuter. Blanda i örter och smaka av med salt och peppar. Vänd ner gnocchi och ost i såsen. Servera med extra parmesanost.

Scroll to Top