Enkel rödbetssoppa och hummus

Du behöver 5 dl grönsaksbuljong 1 st gul lök 1 st vitlöksklyfta 1 st klyfta vitkål 1 st potatis 1 st palsternacka 3 st rödbetor...

Du behöver

  • 5 dl grönsaksbuljong
  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 st klyfta vitkål
  • 1 st potatis
  • 1 st palsternacka
  • 3 st rödbetor
  • 1 msk vinäger
  • salt, svartpeppar

Hummus:

1 st förpackning kokta kikärter
1 msk olivolja
2 krm sesamolja
salt och peppar
paprikapulver

Garnera med:

persilja

Servera med:

bröd

Gör så här

1
Koka upp buljongen i en gryta. Skala och skiva lök och vitlök. Skiva vitkålen. Använd gärna matberedarens skiv- och rivskivor.

2
Skala potatis, palsternacka och rödbetor, och riv dem grovt.

3
Blanda ner grönsakerna i grytan och låt koka under lock tills de är mjuka, ca 20 minuter.

4
Hummus: Skölj kikärterna i kallt vatten och lägg i en mixer. Mixa sönder med oljorna. Smaksätt med salt, peppar och paprikapulver.

5
Smaka av soppan med vinäger, salt och peppar. Servera med hummusen och bröd. Garnera med persilja.

Scroll to Top