Du behöver
- 5 dl grönsaksbuljong
- 1 st gul lök
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 st klyfta vitkål
- 1 st potatis
- 1 st palsternacka
- 3 st rödbetor
- 1 msk vinäger
- salt, svartpeppar
Hummus:
1 st förpackning kokta kikärter
1 msk olivolja
2 krm sesamolja
salt och peppar
paprikapulver
Garnera med:
persilja
Servera med:
bröd
Gör så här
1
Koka upp buljongen i en gryta. Skala och skiva lök och vitlök. Skiva vitkålen. Använd gärna matberedarens skiv- och rivskivor.
2
Skala potatis, palsternacka och rödbetor, och riv dem grovt.
3
Blanda ner grönsakerna i grytan och låt koka under lock tills de är mjuka, ca 20 minuter.
4
Hummus: Skölj kikärterna i kallt vatten och lägg i en mixer. Mixa sönder med oljorna. Smaksätt med salt, peppar och paprikapulver.
5
Smaka av soppan med vinäger, salt och peppar. Servera med hummusen och bröd. Garnera med persilja.