Du behöver
- 1 st hummer ca 350 g
- 2 msk majonnäs
- 1 msk crème fraîche
- 2 msk hackad dill
- 1 msk hackad rödlök
- 1 tsk riven pepparrot
- 0.5 tsk dijonsenap
- flingsalt
- nymald vitpeppar
Servera med:
1 st formbröd Roast
smör
grönsallad
2 msk löjrom
dill
2 st citronklyftor
Gör så här
1
Klyv hummern på längden och knäck klorna. Ta ut och skär köttet i små bitar. Blanda samman alla ingredienser till röran. Smaka av med salt och peppar.
2
Kantskär brödet och dela det på diagonalen. Stek det frasigt i smör.
3
Lägg ett salladsblad på varje brödbit och fördela röran ovanpå. Toppa med löjrom, dill och citron.
Får du inte tag på färsk hummer går det bra att använda fryst.