Grön ärtsoppa med pepparrotskräm

Du behöver 2 st schalottenlökar 2 msk smör 600 g ärter frysta gröna 6 dl vatten 3 msk kycklingfond salt och peppar Servera med: 2...

Du behöver

  • 2 st schalottenlökar
  • 2 msk smör
  • 600 g ärter frysta gröna
  • 6 dl vatten
  • 3 msk kycklingfond
  • salt och peppar

Servera med:

2 dl crème fraîche
3 msk pepparrot nyriven
salt och peppar

Garnera med:

svartpeppar grovmald

Gör så här

1
Skala och hacka löken och fräs den mjuk i en gryta med smör. Tillsätt ärterna, vatten och fond och koka i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.

2
Vispa crème fraichen tjock i en skål. Tillsätt pepparrot och smaka av med salt och peppar. Servera en klick i soppan och garnera med peppar.

Scroll to Top