Saffranssoppa med berlottibönor

Du behöver 1 st schalottenlök 2 st stjälkar selleri 0.5 g saffran 1 tsk gurkmeja 2 msk olivolja 8 dl hönsbuljong av tärning 1 st...

Du behöver

  • 1 st schalottenlök
  • 2 st stjälkar selleri
  • 0.5 g saffran
  • 1 tsk gurkmeja
  • 2 msk olivolja
  • 8 dl hönsbuljong av tärning
  • 1 st burk kokta berlottibönor 400 g
  • salt och peppar

Servera med:

solroskärnor rostade

Gör så här

1
Skala och hacka löken. Skiva sellerin. Fräs lök, selleri, stött saffran och gurkmeja i en kastrull med olja. Späd med buljongen och koka i 5 minuter.

2
Tillsätt sköljda bönor och koka i 5 minuter. Mixa soppan och smaka av med salt och peppar. Garnera med rostade solroskärnor.

Scroll to Top