Crêpes med kalkonbröst och svamp

Pannkakorna kan stekas och frysas in med smörpapper emellan.

Du behöver

  • 50 g smör
  • 2.5 dl siktat dinkelmjöl eller vetemjöl
  • 0.5 tsk salt
  • 6 dl mjölk
  • 3 st ägg

Fyllning:

125 g kalkonbröst rökt
1 st rödlök
2 st vitlöksklyftor
200 g champinjoner färska
smör
1.5 tsk salvia torkad
250 g ricotta
1 dl parmesanost nyriven
flingsalt
nymald peppar
1 st ostsås 4 dl
parmesanost ca 1 dl riven

Ugn: 225°

Gör så här

1
Smält smöret. Blanda mjöl och salt och tillsätt hälften av mjölken. Vispa till en slät smet. Tillsätt resten av mjölken och vispa i äggen ett i taget. Blanda i det smälta smöret. Stek 8–10 pannkakor och låt dem kallna.

2
Fyllning: Skär kalkonbröstet i små bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Ansa och hacka svampen. Fräs kalkon, lök, vitlök, svamp och salvia i en stekpanna med smör, ca 10 minuter. Låt kallna. Tillsätt ricotta och parmesanost och rör om. Smaka av med salt och peppar.

3
Fördela fyllningen på pannkakorna och rulla ihop. Skär varje rulle i 4 bitar och ställ rullarna med snittytan upp i en smord ugnsfast form. Häll över ostsås och strö på parmesanost. Gratinera högt upp i ugnen i ca 15 minuter.

Scroll to Top