Squashpaj med fetaost och mynta

Till den neutrala squashen passar smaksättare som fetaost och mynta alldeles utmärkt. Servera pajen som ensamrätt med en tomat- och löksallad med oliver eller som ett tillbehör till lammkött.

Du behöver

Deg:

3 dl siktat dinkelmjöl
2 krm salt
150 g smör
1.5 msk vatten

Fyllning:

1 st squash ca 350 g
3 st vitlöksklyftor
olivolja
175 g fetaost
1 dl myntablad strimlade
3 st ägg
250 g kesella
0.5 dl mjölk
0.5 tsk salt
1 krm nymald peppar

Ugn: 200º

6 bitar

Gör så här

1
Mixa ihop mjöl, salt och smör till en smulig massa, gärna i matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en deg. Låt degen vila i en plastpåse i kylen cirka 1 timme.

2
Tryck ut degen i en form, 24–26 centimeter i diameter. Nagga bottnen med en gaffel. Låt vila minst 30 minuter i kylen. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen cirka 10 minuter.

3
Dela squashen på längden, skrapa ur kärnorna och skär den i 1/2 centimeter tjocka skivor. Skala och hacka vitlöken. Fräs squash och vitlök hastigt i olja.

4
Varva squash, smulad ost och mynta i pajskalet. Vispa ihop ägg, kesella, mjölk, salt och peppar. Häll äggstanningen i pajskalet. Grädda mitt i ugnen i 40–45 minuter.

Scroll to Top