Du behöver
- 1 st hallon 250g
- 1 st hallon 125 g
- 2 msk majsstärkelse
- 1.25 dl råsocker
Smuldeg:
150 g mandelmjöl
75 g smör
2 msk råsocker
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Garnera med:
2 msk råsocker
Servera med:
vaniljglass
Garnera med:
citronmeliss
Ugn: 200º
Gör så här
1
Smöra fyra portionsformar, ca 12 cm i diameter. Blanda blåbär, hallon, majsstärkelse och råsocker i en bunke. Fördela blandningen i formarna.
2
Mät upp mandelmjöl, smör i bitar, råsocker, bakpulver och vaniljsocker i skålen till matberedaren med kniven monterad. Kör till en smulig massa. 3. Fördela massan över bären. Grädda smulpajerna i mitten av ugnen, ca 18 minuter. Servera en kula vaniljglass till varje paj.