Drottningsmulpaj i portionsformar

Du behöver 1 st hallon 250g 1 st hallon 125 g 2 msk majsstärkelse 1.25 dl råsocker Smuldeg: 150 g mandelmjöl 75 g smör 2...

Du behöver

  • 1 st hallon 250g
  • 1 st hallon 125 g
  • 2 msk majsstärkelse
  • 1.25 dl råsocker

Smuldeg:

150 g mandelmjöl
75 g smör
2 msk råsocker
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

Garnera med:

2 msk råsocker

Servera med:

vaniljglass

Garnera med:

citronmeliss

Ugn: 200º

Gör så här

1
Smöra fyra portionsformar, ca 12 cm i diameter. Blanda blåbär, hallon, majsstärkelse och råsocker i en bunke. Fördela blandningen i formarna.

2
Mät upp mandelmjöl, smör i bitar, råsocker, bakpulver och vaniljsocker i skålen till matberedaren med kniven monterad. Kör till en smulig massa. 3. Fördela massan över bären. Grädda smulpajerna i mitten av ugnen, ca 18 minuter. Servera en kula vaniljglass till varje paj.

Scroll to Top