Du behöver
- 2 st gula lökar
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 msk matfett
- 400 g korv t ex santoreggia och merguez
- 2 tsk curry
- 1 msk vetemjöl
- 500 g krossade tomater
- 1 dl matlagningsgrädde
- salt svartpeppar
- 1 msk hackad persilja
Servera med:
kokt ris
haricots verts
Gör så här
1
Skala och skär löken i tunna klyftor. Skala och hacka vitlöken. Fräs löken blank och mjuk i en gryta med matfett.
2
Skär korven i skivor och tillsätt den och curryn i grytan. Låt den steka med i 3 minuter.
3
Tillsätt mjöl, tomater och matlagningsgrädde. Rör om medan grytan sjuder utan lock i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
4
Strö över persilja vid serveringen. Servera med kokt ris och haricots verts.