Korvgryta med ris

Du behöver 2 st gula lökar 1 st vitlöksklyfta 1 msk matfett 400 g korv t ex santoreggia och merguez 2 tsk curry 1 msk...

Du behöver

  • 2 st gula lökar
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 msk matfett
  • 400 g korv t ex santoreggia och merguez
  • 2 tsk curry
  • 1 msk vetemjöl
  • 500 g krossade tomater
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • salt svartpeppar
  • 1 msk hackad persilja

Servera med:

kokt ris
haricots verts

Gör så här

1
Skala och skär löken i tunna klyftor. Skala och hacka vitlöken. Fräs löken blank och mjuk i en gryta med matfett.

2
Skär korven i skivor och tillsätt den och curryn i grytan. Låt den steka med i 3 minuter.

3
Tillsätt mjöl, tomater och matlagningsgrädde. Rör om medan grytan sjuder utan lock i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

4
Strö över persilja vid serveringen. Servera med kokt ris och haricots verts.

Scroll to Top