Långkokt fläskkarré med italienska smaker

Långkok är vällagad mat som ger dig tid över till annat ? en win-win-situation, helt enkelt!

Du behöver

  • 1 kg benfri fläskkarré
  • 2 msk olivolja
  • 2 st gula lökar eller silverlökar
  • 2 st morötter
  • 8 st vitlöksklyftor
  • 1 st tomater 400 g
  • 2 dl vin torrt vitt
  • 2 dl vatten
  • 1 st rosmarin kvist färsk
  • 0.25 st citron zestat skal
  • 2 st lagerblad
  • 2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar nymald

Garnera med:

2 msk kapris
1 dl svarta oliver
2 msk hackad persilja

Polenta:

1 dl polenta
4 msk olivolja
4 dl vatten
4 dl mjölk
75 g gorgonzola
75 g mozzarella

Ugn: 150°

Gör så här

1
Torka av köttet och bryn det runt om i en stekgryta med olja.

2
Skala och skär lök, morötter och vitlök i bitar och lägg i grytan tillsammans med krossade tomater, vin, vatten, rosmarin, citronzest, lagerblad, salt och peppar.

3
Koka upp och lägg på ett lock. Låt köttet bräsera i nedre delen av ugnen i 4 timmar.

4
Polenta: Koka polentan i olja, vatten och mjölk, på låg värme i ca 25 minuter till en grötig konsistens. Rör om då och då. Tillsätt gorgonzola och mozzarella och rör om tills osten smält. Smaka av med salt och peppar. Servera polentan till karrén. Vid servering strö kapris, oliver och hackad persilja över köttet.


Kommentar:
Tänk på att du ska ha en gryta som tål ugnsvärme!

Scroll to Top