Marängrulle med hallon och blåbär

Klara, färdiga, gå. På 30 minuter blankt slänger du ihop denna ljuvliga marängrulle med fluffig grädde, hallon och blåbär!

8 bitar

Du behöver

  • 6 äggvitor, ca 2 dl
  • 3 dl strösocker
  • 100 g hasselnötter
  • 50 g snabbmarsansåspulver, kallrörd

Fyllning:

4 dl vispgrädde
400 g bär t ex hallon och blåbär, spara några bär till garnering

Garnera med:

vispgrädde
bär

Ugn: 175°

Gör så här

1
Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret, lite i taget, under vispning och vispa till en maräng. Hacka nötterna grovt. Blanda ner hälften av nötterna och marsanpulvret i äggvitorna.
2
Bred ut smeten i en lågpanna med bakplåtspapper i botten.
3
Strö över resten av nötterna och grädda marängen strax under mitten i ugnen i 20 minuter. Stjälp upp marängen på papper och lossa bakplåtspappret. Låt svalna.
4
Fyllning: Vispa grädden och bred på nästan all grädde över bottnen. Strö över nästan alla bär, spara några till garnering, och rulla ihop från långsidan. Lägg rullen, med skarven ner, på ett fat och garnera med res-ten av grädden och bären.
Scroll to Top