Wallenbergare

Du behöver 500 g kalvfärs 1 tsk salt 2 dl grädde 4 st äggulor svartpeppar 2 dl ströbröd 2 msk matfett Servera med: kokt potatis...

Du behöver

  • 500 g kalvfärs
  • 1 tsk salt
  • 2 dl grädde
  • 4 st äggulor
  • svartpeppar
  • 2 dl ströbröd
  • 2 msk matfett

Servera med:

kokt potatis eller potatismos
ärter kokta gröna
rårörda lingon

Gör så här

1
Blanda färs och salt i en skål. Tillsätt grädde och äggulor och rör om till en smidig smet. Krydda med peppar.

2
Forma färsen med vattensköljda händer till små biffar och lägg biffarna på ett smörpapper. Vänd biffarna i ströbröd.

3
Stek biffarna på medelvärme i en stekpanna med matfett, ca 4 minuter per sida, tills biffarna fått fin färg. Servera med potatismos, kokta gröna ärter och rårörda lingon.

Scroll to Top