Nötmarängtårta med citronkräm

Vi kan inte få nog av tårtor till påsk! I den här har tårtan har vi lagt ihop två nötmarängbottnar med en syrlig citronkräm och grädde emellan. För att få riktigt påskkänsla har vi garnerat tårtan med de sötaste små påskkycklingar man kan tänka sig.

Du behöver

  • 5 st äggvitor spara gulorna till citronkrämen
  • 3.25 dl strösocker
  • 120 g hasselnötter
  • 1 msk potatismjöl
  • 50 g mörk choklad

Citronkräm:

5 st äggulor
1 3/4 dl strösocker
1 msk potatismjöl
1 st citron rivet skal
1 dl pressad citronsaft
100 g smör

Garnera med:

6.5 dl vispgrädde
marsipankycklingar

Ugn: 150°

12 bitar

Gör så här

1
Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt hälften av sockret lite i taget under vispning, och fortsätt vispa till en maräng. Mal nötterna på mandelkvarn och blanda dem med resten av sockret och potatismjöl. Vänd försiktigt ner nötterna i marängen. Rita fyra rundlar, på ett bakplåtspapper, som är 24 cm i diameter. Bred ut smeten i rundlarna.

2
Grädda mitt i ugnen i 15 minuter. Låt svalna. Ringla smält choklad över bottnarna och låt stelna. Citronkräm: Vispa ihop äggulor, socker, potatismjöl, citronskal- och saft i en skål. Sjud över vattenbad till krämen tjocknar. Klicka i smöret under vispning. Ta upp skålen ur vattenbadet och låt krämen kallna.

3
Lägg ihop tårtan precis innan servering med citronkräm och vispad grädde mellan bottnarna. Garnera med vispad grädde och marsipankycklingar.

Scroll to Top