Ossobuco av lammstek

Du behöver 4 skiva lammstek med ben, 1 1/2–2 cm tjocka salt, svartpeppar 2 msk smör 1 msk olivolja Sås: 1 st gul lök 1...

Du behöver

  • 4 skiva lammstek med ben, 1 1/2–2 cm tjocka
  • salt, svartpeppar
  • 2 msk smör
  • 1 msk olivolja

Sås:

1 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
2 msk olivolja
500 g krossade tomater
1.5 dl vitt vin torrt
2 msk kalvfond
1 st lagerblad
1 st timjan kvist färsk
salt, svartpeppar

Gremolata:

1 st citron rivet skal
0.5 dl hackad persilja
2 st vitlöksklyftor hackade

Servera med:

haricots verts kokt
kokt potatis
röd paprika

Gör så här

1
Sås: Skala och hacka lök och vitlök och fräs i en traktörpanna med olja. Tillsätt tomater, vin, fond, lagerblad och timjan. Sjud under omrörning i ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.

2
Gremolata: Hacka samman citronskal, persilja och vitlök till en smulig blandning.

3
Torka av köttet. Salta och peppra. Hetta upp en stekpanna med smör och olja och bryn köttet, ca 2 minuter per sida. Lägg över köttet i traktör-pannan med såsen och sjud under lock i 5–10 minuter. Servera med kokta haricots verts, kokt potatis och paprika.

Scroll to Top