Du behöver
- ananas spara juicen
- 50 g smör
- 1 dl ananasjuice
- 2 st ägg
- 1 dl råsocker
- 2.5 dl mjölmix vi har använt Semper White Mix
- 0.5 dl kokosmjöl vi har använt Sellton kokosmjöl
- 2 tsk bakpulver
- smör till formen
- riven kokos till formen
Servera med:
vispgrädde
Ugn: 175º
Gör så här
1
Sila den krossade ananasen över en skål. Spara juicen. Smält smöret på låg värme. Ta kastrullen från plattan och rör ner ananasjuicen i det smälta smöret. Vispa ägg och socker poröst. Häll smör- och juiceblandningen i äggsmeten. Blanda mjölmix, kokosmjöl och bakpulver i en skål och rör ner i smeten. Rör till en jämn smet. Rör ner den krossade ananasen.
2
Smörj en avlång form som rymmer ca 1 1/2 l, med smör och “bröa” med riven kokos. Häll smeten i formen och strö över lite kokos. Grädda i nedre delen av ugnen i 40–50 minuter för den stora kakan eller i ca 30 minuter för små kakor. Kakan ska inte vara kladdig. Lägg lite aluminiumfolie över kakan om du tycker att kokosen och kakan får önskad färg innan den är färdiggräddad. Låt svalna. Servera gärna med en klick grädde på toppen.