Ethels kladdkakor med hallongömma

Du behöver muffinsformar normalstora 100 g smör 2 st ägg 2 dl råsocker 4 msk kakao 1.5 dl mjölmix vi har använt Semper White Mix...

Du behöver

  • muffinsformar normalstora
  • 100 g smör
  • 2 st ägg
  • 2 dl råsocker
  • 4 msk kakao
  • 1.5 dl mjölmix vi har använt Semper White Mix
  • 1.5 tsk vaniljsocker
  • 2 dl hallon ca tre hallon i varje kaka

Topping:

1 dl hallon
250 g kesella naturell
1 tsk vaniljsocker

Garnera med:

hallon

Ugn: 175º

Gör så här

1
Smält smöret på låg värme och låt det svalna något. Vispa ägg och socker poröst. Blanda glutenfri mjölmix, vaniljsocker och kakao i en skål och rör ner i äggsmeten. Tillsätt smöret och rör till en jämn smet.

2
Placera ut muffinsformarna på en plåt och klicka i smeten. Lägg ca tre hallon i varje form och tryck försiktigt ner dem i smeten. Grädda mitt i ugnen i 15–20 minuter. Låt svalna.

3
Topping: Mosa hallon i en skål och tillsätt kesella och vaniljsocker. Lägg en klick topping på kakorna och toppa med ett hallon.

Scroll to Top