4 portioner
Du behöver
- 300 g pasta t ex penne rigate
- 2 dl crème fraîche med örter
- 1 tsk persillade (blandning av persilja, vitlök och havssalt)
- salt och peppar
- 600 g lax, skinn- och benfri
- 1 msk smör
- 250 g grön sparris
- 150 g sockerärter
- 100 g babyspenat
Garnera med:
tomater
Servera med:
parmesanost
Gör så här
1
Koka pastan i en kastrull med lättsaltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen. Låt rinna av i ett durkslag. Häll tillbaks pastan i kastrullen och blanda den med crème fraiche och persillade. Värm pastan och smaka av med salt och peppar.
2
Skär laxen i tärningar som är ca 3×3 cm. Salta och peppra och stek laxtärningarna runt om i en stekpanna med smör i 3–4 minuter.
3
Bryt av och kasta nedersta delen på sparrisen. Förväll sparris och sockerärter i en gryta med lättsaltat vatten. Låt rinna av i ett durkslag. Skär sockerärter och sparris i mindre bitar. Blanda sockerärter, sparris och spenat med pastan och lägg laxbitarna ovanpå. Garnera med tomat-klyftor och servera med riven parmesanost.