Krämig laxpasta

Lättlagad och krämig pasta med lax, sparris och sockerärter. En god vardagsmiddag!

4 portioner

Du behöver

  • 300 g pasta t ex penne rigate
  • 2 dl crème fraîche med örter
  • 1 tsk persillade (blandning av persilja, vitlök och havssalt)
  • salt och peppar
  • 600 g lax, skinn- och benfri
  • 1 msk smör
  • 250 g grön sparris
  • 150 g sockerärter
  • 100 g babyspenat

Garnera med:

tomater

Servera med:

parmesanost

Gör så här

1
Koka pastan i en kastrull med lättsaltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen. Låt rinna av i ett durkslag. Häll tillbaks pastan i kastrullen och blanda den med crème fraiche och persillade. Värm pastan och smaka av med salt och peppar.
2
Skär laxen i tärningar som är ca 3×3 cm. Salta och peppra och stek laxtärningarna runt om i en stekpanna med smör i 3–4 minuter.
3
Bryt av och kasta nedersta delen på sparrisen. Förväll sparris och sockerärter i en gryta med lättsaltat vatten. Låt rinna av i ett durkslag. Skär sockerärter och sparris i mindre bitar. Blanda sockerärter, sparris och spenat med pastan och lägg laxbitarna ovanpå. Garnera med tomat-klyftor och servera med riven parmesanost.
Scroll to Top