Laxsallad med senapsdressing

Du behöver 600 g laxfilé skinnfri salt vitpeppar 1 msk rapsolja 1 st isbergssallad huvud 2 st avokado 0.5 st fänkål 2 st blodgrapefrukt 250...

Du behöver

  • 600 g laxfilé skinnfri
  • salt vitpeppar
  • 1 msk rapsolja
  • 1 st isbergssallad huvud
  • 2 st avokado
  • 0.5 st fänkål
  • 2 st blodgrapefrukt
  • 250 g cocktailtomater

Senapsdressing:

2 msk grapefruktjuice
1 msk senap
1 tsk socker
0.5 dl olja
salt och peppar

Garnera med:

dill
2 st lime

Gör så här

1
Skär laxen i knappt centimetertjocka skivor. Salta och peppra. Stek laxen på medelvärme i en stekpanna med olja, ca 1 minut per sida. Lägg upp laxen på en tallrik.

2
Riv salladen i bitar. Skölj och slunga den torr. Kärna ur och skala avokadorna, och skiva köttet. Skär eller hyvla fänkålen i tunna skivor.

3
Skala grapefrukterna med kniv så att de vita hinnorna inte kommer med. Skär ut filéer utan mellanväggar med en vass kniv. Samla upp juicen från grapefrukten i en skål och använd till dressingen. Dela tomaterna. Fördela sallad, avokado, fänkål, grapefrukt och lax på ett stort serveringsfat. Garnera med dill, limeklyftor och en halv lime i mitten.

4
Senapsdressing: Vispa samman grapefruktjuice, senap, socker, och olja i en skål. Smaka av med salt och peppar. Häll över i en flaska och servera till salladen.

Scroll to Top