Du behöver
- 600 g laxfilé skinnfri
- salt vitpeppar
- 1 msk rapsolja
- 1 st isbergssallad huvud
- 2 st avokado
- 0.5 st fänkål
- 2 st blodgrapefrukt
- 250 g cocktailtomater
Senapsdressing:
2 msk grapefruktjuice
1 msk senap
1 tsk socker
0.5 dl olja
salt och peppar
Garnera med:
dill
2 st lime
Gör så här
1
Skär laxen i knappt centimetertjocka skivor. Salta och peppra. Stek laxen på medelvärme i en stekpanna med olja, ca 1 minut per sida. Lägg upp laxen på en tallrik.
2
Riv salladen i bitar. Skölj och slunga den torr. Kärna ur och skala avokadorna, och skiva köttet. Skär eller hyvla fänkålen i tunna skivor.
3
Skala grapefrukterna med kniv så att de vita hinnorna inte kommer med. Skär ut filéer utan mellanväggar med en vass kniv. Samla upp juicen från grapefrukten i en skål och använd till dressingen. Dela tomaterna. Fördela sallad, avokado, fänkål, grapefrukt och lax på ett stort serveringsfat. Garnera med dill, limeklyftor och en halv lime i mitten.
4
Senapsdressing: Vispa samman grapefruktjuice, senap, socker, och olja i en skål. Smaka av med salt och peppar. Häll över i en flaska och servera till salladen.